Geen categorie

Costantini Pietro

Het begon allemaal bijna honderd jaar geleden, in 1922, met een kleine werkplaats en een grote familie-passie voor hout. Aan het begin van de jaren 50 was de activiteit veranderd in een industrie met een breder assortiment zitplaatsen en tafels bestemd voor distributeurs en internationale importeurs. In de jaren 80 bracht een nieuwe evolutie het merk “Costantini Pietro” tot leven.

Vandaag wordt het bedrijf geleid door de derde generatie. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de internationale meubelwereld, maar het hart van de activiteit is niet veranderd: de passie en het meesterschap waaruit het werd geboren, zijn zelfs vandaag de dag zijn ziel en zijn kracht. De aanleg van de kosmopoliet voor de ontwikkeling van collecties waarin design overeenkomt met het verzoek van een verfijnde moderniteit. Het voorstel strekt zich nu uit van woonkamermeubels met – zitplaatsen, banken, tafels, boekenkasten en koffergoederen – tot de slaapkamer en is verrijkt met meubelaccessoires van exclusief design, zoals vazen, tapijten, spiegels en verlichting.

“Costantini Pietro”, sterk van een onderscheidende identiteit en solide als het materiaal dat zijn productiegeschiedenis heeft geschetst, kijkt naar nieuwe doelstellingen en toekomstige generaties.

Materiaal
Costantini Pietro besteedt veel aandacht aan het selecteren van de beste materialen voor elke meubelcollectie. Kwaliteit staat aan de basis van het hele productieproces, te beginnen met de keuze van het meest duurzame massieve hout. Elk product ondergaat talloze tests om de stabiliteit en weerstand tegen belasting te beoordelen. Hout is gemodelleerd in zijn oneindige expressieve potentieel en nam af in essenties die variƫren van nationaal hout tot exotisch hout.

De selectie van uitstekende stoffen en leer, van de beroemdste internationale bedrijven, vormt ook de kern van de Costantini stoelen- en bankencollectie. Het bereik van de bekleding strekt zich uit van verfijnde stoffen gekenmerkt door verleidelijke kleurenpaletten en onverwachte patronen, tot zacht leer van zeer hoge kwaliteit, afgestemd op de hoogste haute couture, gemaakt in Italiƫ. De catalogus bevat meer dan 250 voorstellen, omdat personalisatie de onderscheidende code is van alle productie.

www.costantinipietro.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *